Blogi on ollut vähän jäissä, mutta ihmekös tuo, kun on niin paljon pakkasta! Ja lunta, lunta, ihanaa! Sää hellii lapinkoiraa ja Frodo on tavallista pirteämpi ja energisempi. Flexissä ja vapaana se ottaa pieniä spurtteja, palaa takaisin, ottaa toisen spurtin, palaa takaisin... on sillä virtaa!

***

Agility jäi joulutauolle, kiitoksia paljon mukaville kouluttajillemme tästä syksystä, sekä koiralla että omistajalla on ollut hauskaa! Viime kerrasta täytyy nyt kehaista, Frodo on oppinut jotain pujottelusta vihdoin! Sehän meillä opetetaan niin, että keppien ympärillä on ns. verkot ja koiralla ei ole muuta mahdollisuutta kuin pujotella -tai hypätä verkon yli, kuten Frodo aluksi teki Nyt vihdoin viimeisellä treenikerralla, Frodo ei yrittänyt KERTAAKAAN rynniä verkkojen yli lopussa odottavalle namille. Kehuttiin ja palkattiin tietty hirmuisesti ja herrahan alkoi oikein tykätä pujottelusta, meni jo aika mukiinmenevää vauhtia Kyllä se vielä oppii...

Oli mukava huomata, että Frodo tietää jo, miten puomilla pitää toimia. Eli se mennään kokonaan -ei hypätä puolessavälissä pois, tätäkin meillä oli aluksi- ja kontaktille pysähdytään. Kieltämättä yllätyin, kun Frodo pysähtyi ihan oma-aloitteisesti. Oppi on siis mennyt perille! Nyt siis vain hiomaan sitä, että koira on two-on-two-off asennossa tarkasti. Frodolla on lupa lähteä vasta kun annan sille vapaa -käskyn.

Hyppyjä treenailimme myös, ensimmäistä kertaa kolmen sarjaa (rengas, okseri, pituus). Frodo oli aivan loistava ja hyvin vastaanottavainen, ja jos ohjaaja oli kartalla niin hyvin meni! Esim. kerran Frodo hulahti epätarkan ohjauksen takia renkaan alta. Toisella kerralla söhläsin käsieni kanssa ja koira ei tajunnut mennä okserille. Heti kun ohjasin tarkasti, koira menikin tosi hienosti. Ja tulihan meille jopa muutama virheetön suoritus

Agility on kyllä kovasti herran mieleen, on ihanaa huomata, että se keskittyy täysillä, kun ollaan suorittamisvuorossa

***

Noin kuukausi sitten tuli vähän säikähdystä, kun Frodo keksi, miten biojätettä saa hivutettua auki. Tottakai olimme edellisenä päivänä syöneet kanaa, ja niinhän siinä kävi, että Frodo söi luut. Emme saaneet enää oksetettua sitä, joten soitto eläinlääkärille ja sitten ostamaan parafiiniöljyä ja parsaa.

Tällä kertaa selvittiin onneksi säikähdyksellä, nykyään meillä harkitaan tarkkaan, mihin kananluita laitetaan...

***

Joulua Frodo vietttää kotosalla, uudeksi vuodeksi lähdemme Mikkeliin. Uutena vuotena ei pitäisi tulla ongelmia, ei ole poika osoittanut minkäänlaisia merkkejä paukkuarkuudesta.

Mitäköhän Frodo saa joululahjaksi?