Iloisella ja odottavalla mielellä lähdimme perjantaina ajamaan kohti Purina Areenaa ja ensimmäisiä agilityharjoituksia.

Ryhmämme on aika iso, tällä kertaa paikalla oli 11 koirakkoa meidän lisäksi, yksi taisi olla poissa. Ryhmässämme on muuten todella suuri rotujen kirjo, oli tolleria, villakoiraa, cairnterrieriä, parsonrusselia, kultaistanoutajaa, bordercollieta, mitteliä, tanskalais-ruotsalaista pihakoiraa... ja tietysti suomenlapinkoiraa.

Paikalla oli kolme kouluttajaa ja harjoittelimme kolmessa pisteessä: yhdessä puomin kontakteja, toisessa keppejä ja putkea ja kolmannessa aitaa(/eteen irtoamista). Meidät jaettiin kolmeen ryhmään koirien koon mukaan, me menimme tietysti isoimmissa.

Ryhmämme lähti ensin treenaamaan puomin kontaktia. Ylös mennessä palkkasimme, kun koiran etutassut olivat kontaktialueella. Alas tullessa palkkasimme, kun koiran etutassut olivat maassa ja takatassut kontaktialueella. Frodo työskenteli innokkaasti, korkeanpaikankammoa ei herralla näytä olevan :-)

Teimme vaihdon ja ryhmämme lähti opettelemaan keppejä ja putkea. Keppejä harjoiteltiin niin, että niiden ympärille oli laitettu sellaista matalaa "kanaverkkoa", niin, että koiran täytyy pujotella. Frodo ei ensin ihan tajunnut kanaverkkojen ideaa, se luuli, että niiden yli täytyy hyppiä ;D Mutta pienellä ohajuksella ja sopivalla palkkaamisella se alkoi tajuta. Putken Frodo tajusi aika heti, taisi tykätä siitä :-)

Viimeisellä pisteellä oli hyppyä niin, että koira irtaantui eteen. Eteen irtaantuiminen tapahtui niin, että esteen toiselle puolelle laitettiin namia jollekin "lätkälle" (esim. pakastepurkin kannelle). Sitten vain käsky koiralle. Frodolta namin noutaminen kyllä onnistui. Harjoittelimme myös vinoa hyppyä ensin vasemmalta ja sitten oikealta. Ekalla kerralla oikealta harjoitellessamme Frodo ei älynnyt katsoa, missä lätkä nyt on, vaan jolkotti iloisesti esteen ohi sinne, missä lätkä oli ollut vasemmalta harjoitellessamme... Oli aika huvittavan näköistä, kun Frodo pyöritteli ihmeissään päätään, että missä se lätkä oikein on ;D

Siinähän se puolitoista tuntia sitten vierähtikin. Olen todella iloinen, että pääsimme ryhmään, uskon, että Frodo tulee pitämään tästä lajista, se kun tykkää puuhastella emännän kanssa kaikenlaista. Frodon kanssa ei voi kerta kaikkiaan unohtaa, että koiraharrastus on ennen kaikkea hauskaa.