Tänään saimme mukavan alun kesälomalle, kun pakkasimme Frodon tavaroineen autoon ja lähdimme huristelemaan kohti Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa järjestettyä pentunäyttelyä. Sää oli lapinkoiralle mitä otollisin, n. +30 astetta lämpöä... Mutta eipä tuo mitään.

Frodo oli ainoa uros. En ollut todellakaan varma, saisiko se kunniapalkintoa, kävi nimittäin niin, että se löysi jonkun älyttömän mielenkiintoisen hajun kehästä ja liikkuminen oli sitten hankalaa. Kun tuomari oli pyytänyt meitä tekemään kolmion ja kaksi kertaa menemään edestakaisin, hän antoi vielä yhden mahdollisuuden ja juoksutti kerran ympäri. Ja silloin se ihme tapahtui! Haistelu loppui ja se ravasi kierroksen oikein nätisti ja palkittiin KP:lla. Frodo seisoi ihan ok ja antoi tutkia itsensä hienosti.

No, eikun vaan odottelemaan ROP-kehää. Ensin tuli 5-7 kk narttupennut, joista toinen sai kunniapalkinnon. Sen jälkeen ainoana 7-9 kk narttuna kehään pääsi Frodon sisko Runo, joka hienosti nappasi KP:n. Sitten Runo ja se toinen narttu kisasivat parhaan nartun paikasta. Ja voittaja oli... aplodeja, Runo! Eli ROP-kehästä tulikin sisarusten kaksintaistelu. Voittajana selviytyi loppujen lopuksi Runo! Onnea!Hymy

Frodo siis VSP. Eli ihan hyvin meidän näyttelyura lähti käyntiin! Olen todella iloinen ja tyytyväinen. Alla vielä Frodon arvostelu:

Oikeaa rotutyyppiä. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Ikäisekseen hyvä pää. Tasapainoiset kulmaukset & hyvä luusto. Vaikea arvostella liikkeitä. Leveät etuliikkeet. Tarvitsee kehätottumusta.

Joo eli liikkuminen ei mennyt ihan nappiin. Yleensä se on se joka sujuu - seisominen ei niinkään. Tutkiminen sujuu vieraista ihmisistä kiinnostuneelta Frodolta hyvin.

Tuomarina oli Karin Bergbom.